Detallj sa VN SAD 2019 ((©AFP))
Detallj sa VN SAD 2019 ((©AFP))

Formula 1 izbacuje još tri gran prija

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.07.20. | 15:58

Bez mesta u ovogodišnjem kalendaru ostali SAD, Meksiko i Brazil, šansu dobijaju legendarne piste u Evropi

Kalendar Formule 1 sve je kraći i manji. Nakon serije otkaza gran prijeva pre dva meseca, danas je tekuća sezona ostala bez još tri stanice.

U pitanju su "prekoatlanske" trke i to u SAD (Ostin, 25. oktobar), Meksiko (Meksiko Siti, 1. novembar) i Brazil (Sao Paulo, 15. novembar). Kako sada stvari stoje, najbrži cirkus u 2020. neće zbog pandemije ni prelaziti Atlantik pošto je i VN Kanade (Montreal, bez datuma) na dugačkom štapu i po svemu sudeći će ostati bez slota u trkačkom kalendaru. Planirano je da ih zamene tri legendarne piste, italijanska Imola, nemački Nirburgring i portugalski Portimao, ali još ništa nije određeno.

Izabrane vesti

Sa ove tri, zvanično je do sada otkazano 10 trka, pošto su ranije istu sudbinu doživele Australija, Monte Karlo, Holandija, Azerbejdžan, Francuska, Singapur u Japan. Na listi čekanja da dobiju mesto u kalendaru, mada su im slabe šanse su Bahrein, Vijetnam, Šangaj, Abu Dabi i već pomenuta Kanada. No, ovaj spisak je zapravo spisak za odstrel, mada se možda sitiuacija sa virusom korona poboljša vremenom. U suštini Vijetnam je, kao i zapravo sve komunističke zemlje na planeti oodlično odregovao na pretnju Kovida 19 i možda ima i najbolje šanse da se nađe u kalendaru za tekuću godinu, zajedno sa Abu Dabijem koji je već uspešno napavio "mehur" u okolini autodroma u Jas marini, i za sada se tamo preselio bukvalno ceo UFC.

Za sada su odvežene tri trke iz prvog, prinudnog spiska velikih nagrada, i to dve na istoj pisti - Špilberg, VN Austrije i VN Štajerske. Prošle sedmice je odvežena VN Mađarske. Potom će redom ići VN Velike Britanije (Silverston, 2. avgust), VN 70. godišnjica gran prija (Silverston, 9. avgust), VN Španije (Barselona, 16. avgust), VN Belgije (Spa Frankošam, 30. avgust), VN Italije (Monca, 6. septembar), VN Toskane (Monca, 13. septembar) i VN Rusije (Soči, 27. septembar).


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara